Collectivus infuses Brisbane skin and beauty clinic with bold pops of colour

Mar 20, 2020
  • Article by Online Editor

Brisbane studio Collectivus set the tone for the new Pelci skin and beauty clinic as calm and warm, but with a playfulness that comes from its liberal use of colour.

One colour in particular – Pantone’s Colour of the Year for 2020 or, at the very least, a shade inspired by the brand’s Classic Blue.

Formally The Philocalist, Pelci is in Pelliciano’s South City Square Development in Wooloongabba and offers a suite of skin and beauty treatments, headed by Morgan Letherbarrow.

Collectivus says it sought to “shake up the market” with the interiors, swapping the traditional all-white, almost clinical palette for soft timbers, handcrafted clay tiles and raw stone.

“The interior harmoniously combines organic curves, bespoke joinery and textural elements bound by a tonal base palette,” says the studio.

“Raw materiality sets the tone for a calm, warm space while bold pops of colour imbue a sense of confidence and fun.”

A bold arch display at the entrance anchors the space and creates “grandeur”. As well as drawing the eye to products, the arch acts to “subtly demarcate the waiting area from the back of house”.

The curved lines are repeated in mirrors and wall niches throughout the space.

Hand-trowelled Venetian plastered walls add texture and transition into “a pop of lavender”, which extends to the upper section of the walls.

Handcrafted clay tiles wrap the base of the bespoke reception counter, which, together with timber and a stone counter top, create “a beautiful and somewhat sculptural centrepiece.

“Brass accents, greenery, neutral curtains and plush furnishing offset the bold interior, bringing a sense of warmth and authenticity back into the space,” says the studio.

Custom concrete basins by Concrete Nation, brass fixtures and terrazzo benchtops complete the space.

Headed by Mikaela Walker, Brisbane-based Collectivus works extensively on conceptualising, designing and activating brands for retail stores, hospitality venues, commercial spaces, health precincts and shopping centres.

The studio recently collaborated with LuxxBox to fit acoustic lighting into its office space.

Studio Tate took a different approach with its recent beauty spa design, embracing blush tones and desert hues for Hotel Chadstone’s Holism Retreat.

Conversation • 0 comments

Add to this conversation

show/hide

Reply

Your email address will not be published.