Aesop Chadstone store redesign

Kian Yam plays with concrete and basalt for Aesop store redesign

Sep 13, 2018
  • Article by Online Editor

Long-time Aesop collaborator Kian Yam has redesigned the skincare brand’s Chadstone store with a design tethered to natural forms and geology.

Occupying a corner site in the shopping centre, the store’s entrance is flanked by monolithic discarded fragments of Basalt recovered from a quarry in Castlemaine, a few hours from Melbourne.

Aesop Chadstone store redesign

Inside, the space is a frank departure from its bustling surrounds with muted lighting and organic spatial arrangement. An angular concrete sink sits in the centre of the store acting as a continuation of the tonal palette, also providing a place for product demonstrations and a textural contrast with the rough-edged Basalt.

Aesop AU Store Chadstone

The walls and product displays have clean lines, adding to the serene feeling inside.

Aesop AU Store Chadstone

You can read an interview with Kian Yam here. 

 

Conversation • 0 comments

Add to this conversation

show/hide

Reply

Your email address will not be published.







See the Privacy Policy

I agree to receive email communication from Australian Design Review and its partners. You can opt out at any time.







See the Privacy Policy

I agree to receive email communication from Australian Design Review and its partners. You can opt out at any time.







See the Privacy Policy

I agree to receive email communication from Australian Design Review and its partners. You can opt out at any time.







See the Privacy Policy

I agree to receive email communication from Australian Design Review and its partners. You can opt out at any time.