Paisley School

Kaunitz Yeung Architecture’s multi-storey childcare centre ‘lifts children out of the urbanised environment’

Feb 8, 2019
  • Article by Online Editor

Architecture firm Kaunitz Yeung Architecture is redefining multi-storey childcare with the launch of the Paisley Park early learning centre in Brookvale, New South Wales.

The two-storey, learning and play area provides an efficient layout that maximises the number of children while eliminating corridors and increasing natural light and ventilation.

David Kaunitz, director and co-founder of Kaunitz Yeung Architecture, says: “The design offers an innovative approach to multi-storey childcare and creates a learning oasis in an urban environment.

“The building forms have been placed so that the roof of the floor below becomes the outdoor space of the floor above. The result is the creation of spaces that are light-filled, naturally ventilated and with surrounding views that would not be possible in a single storey arrangement.

“The first floor of childcare is raised one storey above street level to lift the children out of the highly urbanised environment. Added to this the under-croft creates a sheltered outdoor space that protects from the sun and rain whilst being integrated with the architecture.”

Talking about the Centre, Paisley Park co-founder Kat Wieczorek-Ghisso adds: “Our learning environments, resources and curriculum are industry leading and so it was essential that we partner with a firm who could design and build an environment that would support the children’s learning while helping fuel their imagination.”

The official launch for Paisley Park Brookvale will take place Saturday 9 February with a Community Fun Day hosted by Paisley Park creative consultant and international chef from Network Ten’s The Living Room, Miguel Maestre.

Conversation • 0 comments

Add to this conversation

show/hide

Reply

Your email address will not be published.