BVN Donovan Hill

Practice Profile

Practice Name

BVN Architecture

Established

1997

Employees

275

Location

Melbourne

Website

http://www.bvn.com.au/

Bio

BVN Architecture is one of Australia’s largest architectural practices. With over 80 years experience, we are widely acknowledged for both creative, award-winning design and sound professional expertise. In the past decade, more than 100 design and sustainability awards have been given to BVN designs. These include some of the most prestigious prizes such as a 2007 RIBA International Award for UNSW L5 Building and the 2005 Banksia Award for Leadership in Sustainable Buildings for the National@Docklands.

BVN is also recognised for its collaborative work practices and its ability to deliver projects above client’s expectations on time and on budget. We pride ourselves on our client service and were recently recognised for this by winning, for the second year in a row, the 2009 BRW Best Client Service Architectural Firm Award.

We have experience across a diverse array of portfolios. Our experience includes major institutional and civic buildings, commercial office developments, theatre and cinema designs, hospitals, education buildings, sports and leisure buildings, health buildings, heritage and conservation studies, workplace design, interiors, waterfront development, defence projects, passenger terminals (both shipping and airline), industrial complexes, residential and multiple housing, tourism design, masterplanning and urban design.

Offices:
365 St Pauls Terrace, Fortitude Valley, Brisbane, QLD, 4006
121 London Circuit, Canberra, ACT, 2600
71 Flinders Lane, Melbourne, VIC, 3000
17 York Street, Sydney, NSW, 2000

  • Allen & Overy

    An alternative take on the design of the legal workplace, this fitout by BVN Donovan Hill employs a tough, urban material palette and a central ‘street’ connecting the public and private zones of the firm.

  • AECOM/ Maunsell/EDAW

    The interior is designed to unify the companies under the AECOM umbrella over the two floors of office space. A connecting stair visually ties the workspaces and takes advantage of spectacular views. AECOM’s existing aesthetic of open-plan elegance and sophistication was continued on Level 44, with the grey and white palette punctuated by the green […]