2.jpg

UTS-ITE

Apr 16, 2009
  • Article by Online Editor
  • Architect DRAW de Manincor Russell Architecture Workshop

The UTS-ITE facility will substantiate the universities presence in the city, not merely as a contextually sensitive, robust and compelling built form but more-so as a constantly emerging spectacle of experience. Open feedback systems will ensure the UTS-ITE is an active participant in the ecology within which it is embedded. Innovation will constantly balance the interface between ecology and technology.
Well-serviced, adaptable, naturally lit spaces that can be transfigured to multiple configurations that promote collaboration. An omni-directional platform, serving as recreational space, as communication hub and as temporary project space. A new form emerging at the intersection of information and space where interactive data structures can be visualised and manipulated. The building will be a temporal arena where coincident flows of the school and the city coalesce – a ’borderland’ between campus and community, students and city, information and space.

The original icon returns: Danish bar stool

The Danish bar stools were originally produced in the mid 1950s and are the first to be released in Workspace’s new 'Origin’s Collection'.

Conversation • 0 comments

Add to this conversation

show/hide

Reply

Your email address will not be published.