GrooveArchitecture1.jpg

Un-built: Ivanhoe House

Aug 6, 2010
  • Article by Online Editor
  • Designer
  • Architect Groove Architecture

This alteration and addition is modest in size but ambitious in program. A transformation of the interior restores the dignity and curtilage of the old structure, while a contemporary extension with ideal orientation provides a cohesive and surprising new wing for the living area and main bedroom. A sinuous glazed wall adds spatial tension to the traditional response to a pavilion extension.

Originally, the client thought a first floor addition may be required. Careful investigation revealed that a single level solution was far superior because of its efficiency, connection to landscape, ease of living and reduced cost.

*Team* Architect: Adrian Bonomi

Atmosphere façades

Conversation • 0 comments

Add to this conversation

show/hide

Reply

Your email address will not be published.