andrew_waller_13060900957104.jpg

Spring In Alaska Studio

Jun 23, 2009
  • Article by Online Editor
  • Photography by Anson Smart
  • Designer Noa Peer
  • Architect Andrew Waller

Interior fit out for Graphic design studio (240sq mtrs)

The warehouse interior is structured with a number of ‘pods’ creating pathways between which open into various courtyard areas; the spaces grading from public to more private areas at the rear of the building.
A raised deck area forms the main communal studio space which is open to view from the entrance, the pod’s interiors creating further accommodation including resource library, private work studio and overnight quarters for the workaholic.

We have explored various materials and construction styles within the design of each ‘pod’ utilizing timber, concrete & plastics- the project is constructed entirely in recycled materials salvaged from various building sites.
Swimming pool decking, shop fronts and office partitioning have been employed- together with timber remnants from various other structures.
The space is furnished with various industrial equipment and auction finds together with custom built furniture – again built in reclaimed materials.

The new Zaza sofa joins Charles Wilson’s furniture collection designed for King living

Based around King Living’s engineered steel frame, the new Zaza sofa blends form and function with detachable backs and arms.

Conversation • 0 comments

Add to this conversation

show/hide

Reply

Your email address will not be published.