Woods-Bagot-Oxigen-1

Oxigen office

Sep 20, 2012
  • Article by Online Editor
  • Photography by David Sievers
  • Designer Woods Bagot

The new workplace for landscape architects/urban design practice Oxigen in Adelaide is the product of an open collaboration between the client (Oxigen), the interior designer (Woods Bagot), the designer maker and the builder.

The project presented an opportunity to re-engineer traditional notions of the workplace, and re-examine how creativity and efficiency might be improved by a good working environment. Crafted and considered, this new workplace should foster creativity and production, and offer a good environment both professionally and socially.

Interior planning has been organised to connect the work area with the street to the front and a new courtyard to the rear. The traditional boardroom is here a transitional space between interior and exterior, while the bike racks beside the entry serve as an unofficial ‘in-out’ staff notice board.

A material palette of textured, honest materials includes solid timbers, robust industrial sheeting and sculptural corten elements. Custom-built timber benches replace traditional commercial workstations, providing an uncluttered open working environment. The studio accommodates a number of alternative work areas: open lounges, team tables and a separate studio space on the upper level.

A2K Technologies

Conversation • 0 comments

Add to this conversation

show/hide

Reply

Your email address will not be published.