Smart_Design_Studio_Mansfield_Appleton_lo_res__2_.jpg

Mansfield Appleton Residence

Mar 26, 2009
  • Article by Online Editor
  • Photography by Sharrin Rees
  • Architect Smart Design Studio

The challenge of the project was to create a contemporary living space within a 50s style, 80sqm apartment for a couple, while also providing a place to sleep and study part-time for their teenage children and respective partners. The focus centered on flexibility and economy of space while maintaining a free-flowing, light-filled interior that takes advantage of views to the north and east. The building’s grid prescribes a rhythm of three rooms of equal size along the eastern wall with the northern most room opening into the kitchen, dining and entry to form the living space.

Conversation • 0 comments

Add to this conversation

show/hide

Reply

Your email address will not be published.