StudioSMACornerHouse1.jpg

The Corner House

Feb 17, 2011
  • Article by Online Editor
  • Photography by Toby Burrows
  • Designer Sergio Melo e Azevedo

This two-storey Victorian building has been neglected for many years, with most of the original fabric of the building replaced with unsympathetic refurbishment. The brief was for a ‘contemporary rustic’ environment, and the space now has a handcrafted feel, with materials that complement and balance one another.

Built around five rooms, each with a different function, ambience and material palette, the fitout still maintains a sense of continuity. Off-form polished concrete, rustic steel and salvaged timbers sourced from an old bridge transform the rooms and emphasise their contemporary qualities. Mixing orders and vocabularies forces a new understanding of an old space, and the result is a building that has gained an entirely new identity.

*Team* Designer: Sergio Melo e Azevedo

Chee chair from SP01

Conversation • 0 comments

Add to this conversation

show/hide

Reply

Your email address will not be published.