1.jpg

Interior Design: Soban Restaurant

May 10, 2010
  • Article by Online Editor
  • Photography by Han Lim
  • Designer StudioMKZ

For the front of the Soban Restaurant, the designers wanted to create a standout installation that made full use of the 14-metre long shop front. Different sized panels of recycled timber are carefully positioned along the shop front, with larger, wider pieces at the edges giving way to smaller panels at the entrance, creating a dynamism and flow to the façade. The unfinished surface of the panels contrasts the stained black oriental doors. Translucent glass display inserts were introduced to the façade, offering glimpses into the restaurant.

The internal space is simple in design and ambience. The open ceiling was blacked out with warm green perforated internal wall linings spread out across the internal space. Recessed fibre-optic lights on the walls, light globes suspended from the ceiling and blacked out track lights create a delicate, tranquil interior.

*Team* Designers: Han Lim & Jessica Kim

Announcing the winners of the 2017 Shaw Contract Design Awards

Now in its eleventh year, Shaw Contract’s Design Awards program honors architecture and design firms that are changing the way people engage and interact with a space.

Conversation • 0 comments

Add to this conversation

show/hide

Reply

Your email address will not be published.