robertmillsarchitectionaave1.jpg

Interior Design: Iona Ave

Dec 15, 2010
  • Article by Online Editor
  • Photography by Jason Busch
  • Designer Robert Mills Architects

The clients wanted a home that would nurture family and friends, and be inspiring and uplifting to live in.? The site had two constraints: it was small in size (586sqm) and on the southern side of the street. The architect dealt with these issues by reversing the conventional layout and providing a transparent and seamless transition between the interiors and exteriors to visually enlarge the existing space.

The building’s footprint was pushed to the eastern and southern boundaries and the open-plan living area, opening onto a paved terrace with a pool, was located at the front of the house to capture the northern sun. Setting the house down slightly from street level afforded privacy to the occupants of the outdoor living area, as well as reducing the building’s finished height relative to those of its neighbours.?The open-plan living and entertaining areas, kitchen, music room, study and powder room share the ground level and are accessed from the entrance hall, where a sculptural semi-circular staircase leads up to the private quarters on the first floor. ?It is well-built, with finely crafted, well-resolved and gracious interiors.

*Team* Architect: Robert Mills; Designer: Paul Bangay

A2K Technologies

Conversation • 0 comments

Add to this conversation

show/hide

Reply

Your email address will not be published.