0719_heide_page_08.jpg

Heide Visitor Centre and Cafe

Apr 22, 2009
  • Article by Online Editor
  • Architect Minifie Nixon Architects

Minifie Nixon and Oculus were shortlisted to design a new Visitors Centre and Cafe for Heide Museum of Mordern Art. The cafe was assigned a rear courtyard to occupy the foreground of the approach from the upper car park. At the forecourt entry to HeideII and III the proposal engaged a version of the car-port architecture implied by the cafe’s original use as the family garage.

In playing an important role in establishing the entry court as a focal point for the Museum complex and its collection of buildings and artworks, the Visitors Centre would needed to take its place in a harmonious ensemble of buildings, but also hold it’s own as an artwork in it’s own right.

HÅG Capisco

Conversation • 0 comments

Add to this conversation

show/hide

Reply

Your email address will not be published.