doshisha-university-chapel_small

Doshisha Chapel Complex

Feb 28, 2013
  • Article by Online Editor
  • Designer
  • Architect Facet Studio

Last year Doshisha University in Kyoto, Japan, held a design competition for its chapel and related facilities at the Kyotanabe campus. The competition attracted 379 international submissions, of which five designs were shortlisted and presented to a jury panel at Doshisha University. Sydney-based designers Facet Studio were announced as the winners on 3 February 2013.

The chapel is designed to open up to the university campus, as opposed to being enclosed by four walls. Facet Studio’s design aims to create a place that naturally blends into student life at the university.

Sandwiching the everyday passage of students are two main spaces, the chapel and the Centre for Christian Culture, where students can gather. The two spaces are designed to be interdependent, and by opening up the spaces it becomes natural and almost casual for students to be able to catch glimpses of activity within the chapel. Rather than positioning the chapel on a pedestal, the scheme aims to embed it into the greater design of the university.

Team Yoshihito Kashiwagi, Olivia Shih, Koichi Kashiwagi, Eugene Wu

Chee chair from SP01

Conversation • 0 comments

Add to this conversation

show/hide

Reply

Your email address will not be published.