camouflage_concept.jpg

Camouflage

Mar 29, 2009
  • Article by Online Editor
  • Photography by Eric sierens
  • Architect Lacoste Stevenson

The design approach taken for the restoration and extension of Jubilee Oval Pavilion was guided by a respect for the site and the prominent position of Jubilee Pavilion on the eastern edge of the oval; to restore the pavilion to its former glory and retain existing historical fabric where possible. The changing rooms at the rear of the pavilion have been extended and renewed in a way that clearly differentiates it from the original building and equips it with a contemporary
facility.

The design respects the visual prominence of the pavilion within the park, with the main and most visible part of the
building facing the oval to be retained as existing.

The addition to the rear provides greater amenity, with larger and modern changing facilities to accommodate various
user groups.

The addition to the rear of the pavilion appears as a garden element in the landscape. The analogy to a hedge as
the expression of the change rooms allows the pavilion to retain its prominence on the edge of the oval and within the
park.

*Project Team Members*
thierry lacoste
david stevenson,
kristina mikas,
felicity gill

The original icon returns: Danish bar stool

The Danish bar stools were originally produced in the mid 1950s and are the first to be released in Workspace’s new 'Origin’s Collection'.

Conversation • 0 comments

Add to this conversation

show/hide

Reply

Your email address will not be published.