_mg_0135_1.jpg

Architecture: Red Hill House

Mar 10, 2010
  • Article by Online Editor
  • Photography by Jon Linkins
  • Designer
  • Architect Owen and Vokes

This project involved alterations and additions to a 1930s timber cottage in Queensland. Most of the new work is located under the original cottage, minimising the footprint and therefore the neighbourhood impact on a steep inner-city site.

Views towards Brisbane’s CBD are to the east, so the new walls are carefully considered to manage morning heat loads and glare whilst providing the appropriate outlook. Views are edited to stitch the interior with the inner-suburban landscape and views of the CBD beyond.

*Team* Architects: Paul Owen and David Twohill

Steel lockers for the evolving workplace

Once confined to sports or school facilities, steel lockers are now being chosen to support collaboration in the evolving workplace.

Conversation • 0 comments

Add to this conversation

show/hide

Reply

Your email address will not be published.