funkarchitectsmtduneed1.jpg

Architecture: Mt Duneed Courtyard Additions

Jan 11, 2011
  • Article by Online Editor
  • Photography by Bernard Napthine
  • Designer
  • Architect FUNKarchitects

The brief for this project required the addition of a bedroom and study wing to an existing small house in the Surf Coast countryside.

The architectural intervention centred on the creation of a new pavilion around a central courtyard. This intervention redefined the entry to the house and created a sheltered sun trap, while allowing solar access to the new pavilion. The roof form for the existing house is echoed in a series of manipulations of Colorbond, plywood and glazing. The house forms a gallery for the clients’ collection of artwork and sculpture from the Asian region. The house was designed on a tight budget, with the courtyard comprising a free space created by the addition of the new pavilion.

*Team* Architect: Jeremy J Ham; Designer: Peter Rosenberg

A2K Technologies

Conversation • 0 comments

Add to this conversation

show/hide

Reply

Your email address will not be published.