email_marriott_at_night_007crop.jpg

Architecture: Green Wall at Marriott Hotel, Sydney

Oct 16, 2009
  • Article by Online Editor
  • Photography by Ute Wegmann
  • Architect Intermain

Moving Hyde Park to the porte-cochere was one of the main ideas behind the dense wall of green along the Marriott’s entry along College Street in Sydney.

The brief was to open up and modernise the area in line with the client’s sustainability strategy. This was achieved by dressing the exterior marble entrance with a dark charcoal concrete finish, ‘Pandomo’, providing a flowing wet sheen. The façade of the exterior bulkhead was painted in darker hues to align with the entrance, enhancing the nickel against darker monochromatic tones to create a more urbane logo. The installation of a self-sustaining 3×10 metre living wall brings colour and life to the area, and extends the lush flora of neighbouring Hyde Park.

The process was a true collaboration of design, innovation and technology, requiring experts in lighting, horticulture and reticulated irrigation, to complement the design team’s vision. Intermain was responsible for the design, project management and construction, engaging Fytogreen (Victoria) on horticultural elements, Point-of-View electrical engineers for light distribution, and Concrete Artisans for specialised rendering.

*Team* Designers: Sara Blackley & Katie Burt

The original icon returns: Danish bar stool

The Danish bar stools were originally produced in the mid 1950s and are the first to be released in Workspace’s new 'Origin’s Collection'.

Conversation • 0 comments

Add to this conversation

show/hide

Reply

Your email address will not be published.