NicOwenArchitectsCliftonHillHouse1.jpg

Architecture: Clifton Hill House

Nov 19, 2010
  • Article by Online Editor
  • Photography by Rhiannon Slatter
  • Designer
  • Architect Nic Owen Architects

This project aimed to restore the original Victorian cottage while creating a contemporary and exciting piece of architecture to the rear of the property. Paying respect to the original form was of utmost importance, as was designing and building a new space that was grounded in the twenty-first century. Marrying the two in a sympathetic and respectful manner created both the challenge and excitement of this project.

The brief included a three/four bedroom, two bathroom house with a study. The living area consists of an open-plan kitchen, dining and lounge room delineated by the use of plywood bulkheads.

The successful collaboration between the client, architect and builder has resulted in a project that is a source of pleasure for the client and pride for both the builder and architect. The passionate vision and drive throughout the project has resulted in a building that marries artistic design with function, satisfying the client’s brief and the architect’s creative dreams.

Steel lockers for the evolving workplace

Once confined to sports or school facilities, steel lockers are now being chosen to support collaboration in the evolving workplace.

Conversation • 0 comments

Add to this conversation

show/hide

Reply

Your email address will not be published.