RichardKerrArchitectureBinnieHouse1.jpg

Architecture: Binnie House

Aug 5, 2011
  • Article by Online Editor
  • Photography by Nik Epifanidis
  • Designer Chelsea Hing Design Consultants
  • Architect Richard Kerr Architecture

A rectilinear ground-level form is contrasted by a distinctly curvilinear first floor in this new family home in the Melbourne bayside area.

Off-formed concrete walls and roof provide a sharp contemporary edge to the street presence, while courtyards within enhance the privacy and natural light.

Early design discussions focused on Mies van der Rohe’s Barcelona Pavilion. Beyond his revolutionary 20s inter-planar space we have added a layer of ‘Boogie Nights’ with a sunken circular lounge in the living space and a first floor free-form space wrapped in standing seam zinc.

Steel lockers for the evolving workplace

Once confined to sports or school facilities, steel lockers are now being chosen to support collaboration in the evolving workplace.

Conversation • 0 comments

Add to this conversation

show/hide

Reply

Your email address will not be published.