Architecture: House W+W

October 22, 2009

CODA carve interior and exterior spaces out of a restrictive cube, creating a labyrinthine network of rooms in their home.

A tiny space was found between two buildings in the port city of Fremantle. East-west orientation, 250m² – not quite the Australian Dream. Luxuries previously taken for granted, like a front yard, are discarded, and every metre of space is put to use.

The cubed mass is carved out to provide interior and exterior spaces for all weather conditions. The roof is occupied. The façade acts as a billboard, the front yard becoming vertical. The smooth, neatly clipped graphic landscape hides the chaos of our life with three small children that plays out behind. This is our home.

*Team* Architects Emma Williamson, Kieran Wong

Leave a Reply

Sign up to Australian Design Review's Newsletter

Receive the latest:

  • news, insights, opinions from the interior design and architecture community
  • coverage on latest projects, videos and new products updates
  • events and job listings.

Sign up now!

Sign up to the newsletter