Architecture: Calder Woodburn Rest Area

October 20, 2009

BKK use an industrial aesthetic to reinterpret the iconic service station.

This project reflects on the culture of the road, the landscape and contemporary architecture.

There is a long and rich history of the service station within Australia. The familiar image of the large floating roof providing shelter to the amenities of the service provider is a strong memory for all who have undertaken a road trip. It performs a vital role in the rest and re-supply needs of the traveller. These places mark a point in a journey, a place for pausing, a place for reflection. The roof serves as both shelter and icon, signalling to the passer-by while serving the practical function of sheltering the amenities below. This project celebrates that imagery.

*Team* Architects: Julian Kosloff, Simon Knott, Tim Black, Rory Hyde, Stephanie Bullock

Leave a Reply

Sign up to Australian Design Review's Newsletter

Receive the latest:

  • news, insights, opinions from the interior design and architecture community
  • coverage on latest projects, videos and new products updates
  • events and job listings.

Sign up now!

Sign up to the newsletter