DesignWall

Architecture: Green Wall at Marriott Hotel, Sydney

October 16, 2009

Design meets sustainability for Intermain’s living wall.

Moving Hyde Park to the porte-cochere was one of the main ideas behind the dense wall of green along the Marriott’s entry along College Street in Sydney.

The brief was to open up and modernise the area in line with the client’s sustainability strategy. This was achieved by dressing the exterior marble entrance with a dark charcoal concrete finish, ‘Pandomo’, providing a flowing wet sheen. The façade of the exterior bulkhead was painted in darker hues to align with the entrance, enhancing the nickel against darker monochromatic tones to create a more urbane logo. The installation of a self-sustaining 3×10 metre living wall brings colour and life to the area, and extends the lush flora of neighbouring Hyde Park.

The process was a true collaboration of design, innovation and technology, requiring experts in lighting, horticulture and reticulated irrigation, to complement the design team’s vision. Intermain was responsible for the design, project management and construction, engaging Fytogreen (Victoria) on horticultural elements, Point-of-View electrical engineers for light distribution, and Concrete Artisans for specialised rendering.

*Team* Designers: Sara Blackley & Katie Burt

Leave a Reply

x
Keep up-to-date with our bi-weekly newsletter

You’ll get

  • News, insights and features from the interior design and architecture community
  • Coverage on the latest projects, products and people
  • Events and job updates

Join now!
X

Sign up to the newsletter