DesignWall

Norton Street Restaurant

September 28, 2009

Jones Sonter’s proposal for a restaurant design in Leichhardt, Sydney.

This project is essentially an infill to the existing active streetscape. Prior to the appointment of Jones Sonter, development consent had been granted for a different design; however the approval conditions arising from neighbourhood objections made the development unfeasible.

The new design resolved all of the issues and was approved with no objections. It was based on reducing excavation and basement parking, retaining the garden setting to the streetscape and orienting the open space to Norton Street with an overall lowering of the building envelope.

*Team* Designers: Kim Jones, Gonzalo Gonzalez

Leave a Reply

x
Sign up to Australian Design Review's Newsletter

Receive the latest:

  • news, insights, opinions from the interior design and architecture community
  • coverage on latest projects, videos and new products updates
  • events and job listings.

Sign up now!
X

Sign up to the newsletter