DesignWall

Coal Point

September 10, 2009

Metal sheeting, painted brickwork and bright green panels create a striking exterior to this contemporary dwelling.

This project is a transformation of a typical red brick house into a contemporary dwelling.

With excellent solar orientation and extensive views across lake Macquarie, the core focus of the project involved retaining and extending an existing open-plan living space to maximize the site opportunities. This was created by the two ‘loggia’ that straddle the central living space and create the dominant aesthetic of the building. Special metal finished panels and painted lime green sheet cladding are used on the loggia elements whilst the painted brickwork becomes an abstract, flowing connector of the materials and forms with the physical realities of the site.

*Team* Architects: Melonie Bayl-Smith, Stephen Gray

Leave a Reply

x
Keep up-to-date with our bi-weekly newsletter

You’ll get

  • News, insights and features from the interior design and architecture community
  • Coverage on the latest projects, products and people
  • Events and job updates

Join now!
X

Sign up to the newsletter