DesignWall

Boutique Office South Yarra

September 4, 2009

A light-filled office and entertainment area with hand-crafted wood finishes.

For this boutique South Yarra office, Shareen Joel Design created an autonomous area facilitated by a constructed plinth from which all other functions derive. This innovative design approach enclosed a completely self-contained working and entertainment area out of a singular structure while maintaining an open, free-flowing space. The contemporary design approach was coupled with an original use of laminated ply. This highly sustainable material with intrinsic laminated edging was deliberately left exposed in an effort to exhibit the fine craftsmanship involved.

Leave a Reply

x
Sign up to Australian Design Review's Newsletter

Receive the latest:

  • news, insights, opinions from the interior design and architecture community
  • coverage on latest projects, videos and new products updates
  • events and job listings.

Sign up now!
X

Sign up to the newsletter