DesignWall

Paddington House 03

August 21, 2009

This project involved extensive interior and new works to an existing three-storey terrace house. The terrace had been converted into a boarding house in the 1960s, and was in a state of considerable disrepair. Light and ventilation has been brought into the house via an internal courtyard space adjacent to a two-storey bank of electrically […]

This project involved extensive interior and new works to an existing three-storey terrace house.

The terrace had been converted into a boarding house in the 1960s, and was in a state of considerable disrepair. Light and ventilation has been brought into the house via an internal courtyard space adjacent to a two-storey bank of electrically operated awning windows. This space is, in turn, viewed from the new library above, which connects the central stairs to the rear study space. The interior has been completely renewed whilst retaining the more worthy fixtures and details of a late Victorian period house. The rear utilities spaces have been demolished to open the whole extended lower ground living, kitchen and dining area to the new rear courtyard.

A highly finished white concrete awning covers the glazing at the rear of the project. Long glass skylights have been used throughout the existing section of the house to flood the stairwell and new bathrooms with long shafts of natural light. Brilliant colour is employed in the children’s bedrooms, which glow beyond the thresholds out into the white spaces beyond.

*Team* Alison Nobbs, Sean Radford

DesignWall Practice

....

Leave a Reply

x
Sign up to Australian Design Review's Newsletter

Receive the latest:

  • news, insights, opinions from the interior design and architecture community
  • coverage on latest projects, videos and new products updates
  • events and job listings.

Sign up now!
X

Sign up to the newsletter