DesignWall

Confucius Institute

August 12, 2009

The Confucius Institute is an organisation set up to develop cultural awareness, understanding and teach the Chinese language in Universities outside of China. Located on QUT’s Garden Point campus, the 150m2 space consists of a generous entry and reception area, meeting room with kitchen facilities, utility area, open workstation area and two offices. The conceptual […]

The Confucius Institute is an organisation set up to develop cultural awareness, understanding and teach the Chinese language in Universities outside of China. Located on QUT’s Garden Point campus, the 150m2 space consists of a generous entry and reception area, meeting room with kitchen facilities, utility area, open workstation area and two offices. The conceptual framework strategy was developed around the idea of a Chinese lantern. The lantern shapes the space as a beacon of light within the sombre encompassing fabric of the existing environment in which it is located, a space within a space. White walls and joinery contrast with the dark bamboo flooring and reception counter top. Splashes of red within seating, tile splash back and the display cabinet allude to the ownership of the space without being overtly oriental.

*Team:* architect – Geoff Street; designer – Jason Partel

Leave a Reply

x
Sign up to Australian Design Review's Newsletter

Receive the latest:

  • news, insights, opinions from the interior design and architecture community
  • coverage on latest projects, videos and new products updates
  • events and job listings.

Sign up now!
X

Sign up to the newsletter