Jimmy Grants’ migration story inspires new venue fitout

May 27, 2016

The design of each Jimmy Grants restaurant represents a different aspect of the fictional character’s migration story. For Eastland, Technē Architecture designed a space that references the quintessentially Australian back shed, complete with a modern twist and the restaurant’s token shades of blue.

Photography by Tom Blachford.

The quintessentially Australian back shed has inspired the fifth incarnation of souvlaki restaurant, Jimmy Grants, designed by Technē Architecture.

Located at Eastland Shopping Centre, Ringwood, the restaurant is the latest Jimmy Grants fitout to be designed by the local studio, following stores in Fitzroy and Emporium.


The design of each Jimmy Grants location represents a different part of the fictional character’s migration story. For Eastland, the brief was to design a space that references a back shed but with a modern twist.

To give the space a shed-like structural feel, Technē incorporated wooden trusses across the ceilings, which can be seen from the street through the higher-level glazing. Fibreglass embedded polycarbonate lines sections of walls and roof, creating a contemporary contrast and feel.


At night, when the space is illuminated from within, light is diffused through the polycarbonate making the space glow with warmth.

To maintain continuity between the various Jimmy Grants locations, each store features varying shades of blue throughout the interiors.


At Eastland, the traditional blue tones are boldly contrasted with a shade of orange on the bar stools and tables. “We placed subtle, rustic furnishes throughout the space to evoke the feeling of a back shed, including suitcases, trays of bottles, tools, watering cans and an old accordion” says Technē director Nick Travers.


“Every chapter of Jimmy’s story has a certain panache, so it was important that we collaborated with the client to tell the story, while still making the space stylish, and comfortable and inspired.”

The result is an environment that replicates the feeling of Melbourne’s inner city among Ringwood’s new open-air hospitality precinct, ‘Town Square’, in the newly redeveloped Eastland Shopping Centre.

Leave a Reply

Sign up to Australian Design Review's Newsletter

Receive the latest:

  • news, insights, opinions from the interior design and architecture community
  • coverage on latest projects, videos and new products updates
  • events and job listings.

Sign up now!

Sign up to the newsletter