DesignWall

Spring In Alaska Studio

June 23, 2009

Interior fit out for Graphic design studio (240sq mtrs) The warehouse interior is structured with a number of ‘pods’ creating pathways between which open into various courtyard areas; the spaces grading from public to more private areas at the rear of the building. A raised deck area forms the main communal studio space which is […]

Interior fit out for Graphic design studio (240sq mtrs)

The warehouse interior is structured with a number of ‘pods’ creating pathways between which open into various courtyard areas; the spaces grading from public to more private areas at the rear of the building.
A raised deck area forms the main communal studio space which is open to view from the entrance, the pod’s interiors creating further accommodation including resource library, private work studio and overnight quarters for the workaholic.

We have explored various materials and construction styles within the design of each ‘pod’ utilizing timber, concrete & plastics- the project is constructed entirely in recycled materials salvaged from various building sites.
Swimming pool decking, shop fronts and office partitioning have been employed- together with timber remnants from various other structures.
The space is furnished with various industrial equipment and auction finds together with custom built furniture – again built in reclaimed materials.

DesignWall Practice

Waller Design

n/a....

Leave a Reply

x
Sign up to Australian Design Review's Newsletter

Receive the latest:

  • news, insights, opinions from the interior design and architecture community
  • coverage on latest projects, videos and new products updates
  • events and job listings.

Sign up now!
X

Sign up to the newsletter