DesignWall

Enmore Renovation

July 2, 2014

A wide side passage is linked to both the living spaces and the rear yard to increase a sense of space on the small site.

Architect: Stukel Stone
Photographer: Gez Xavier Mansfield

The key design move for this small inner west renovation was to bounce northern light into the interior living spaces.

StukelStone_EnmoreRenovation_NorthFacade

An enlarged angular eave fascia acts as the reflector, which in turn relies on the neighbour’s wall to illuminate the kitchen, living and dining areas through windows set within a wall of joinery.

StukelStone_EnmoreRenovation_Interior-Kitchen

The 1.5 metre wide side passage is purposefully linked to both the living spaces and the rear yard to increase a sense of space on the otherwise small site.

StukelStone_EnmoreRenovation_Rear-Facade-Clam

The front portions of the dwelling were also renovated and included two wet areas and a new bedroom. A bespoke ceiling profile has ensured the internal bathroom is a delightful light-filled room.

StukelStone_EnmoreRenovation_Splash-Back

Leave a Reply

x
Keep up-to-date with our bi-weekly newsletter

You’ll get

  • News, insights and features from the interior design and architecture community
  • Coverage on the latest projects, products and people
  • Events and job updates

Join now!
X

Sign up to the newsletter