• feauturedimage
  • image2
  • image3
  • image4
  • image5

Yarra Street House

January 16, 2014

The owners of the Yarra Street House, a professional couple with a large, combined family, wanted a contemporary addition to their suburban weatherboard cottage which would allow them to indulge in their love of gardening and allow them to cook and entertain in style.

The design resolves the challenge of a south-facing back garden by creating a sun-court, which allows sunlight to penetrate the new living spaces from the north in winter, and serves to separate the new addition from the old house so that it reads as a clearly articulated pavilion in a garden. A number of dining and entertaining spaces work off the hub of the kitchen, which is designed to show off the home-cook in her or his best light.

Leave a Reply

Sign up to Australian Design Review's Newsletter

Receive the latest:

  • news, insights, opinions from the interior design and architecture community
  • coverage on latest projects, videos and new products updates
  • events and job listings.

Sign up now!

Sign up to the newsletter