DesignWall

Letterbox House

April 7, 2009

Named the ‘letterbox house’, this coastal house literally appears to emerge from the front letterbox. Its architects claim it is the smallest street front elevation on the peninsula. From the letterbox it rapidly expands to form a significant timber wall fronting the side yard of the block. The wall appears as a wrapped deck, a […]

Named the ‘letterbox house’, this coastal house literally appears to emerge from the front letterbox. Its architects claim it is the smallest street front elevation on the peninsula. From the letterbox it rapidly expands to form a significant timber wall fronting the side yard of the block. The wall appears as a wrapped deck, a cliff, an upturned boat, a frozen wave, a verandah. Internally, the wall is a depository for the bric-a-brac collected on beach holidays. The wall is an in-between zone, a powerful stage for enacting family life. Its purpose is to enhance the experience of the beach holiday and to ground memory. It will become backdrop to family photos as years pass.

*Team Members*
Rob McBride, Debbie-Lyn Ryan, Adam Pustola, Meredith Dufour, Michael McManus, Angela Woda

Leave a Reply

x
Sign up to Australian Design Review's Newsletter

Receive the latest:

  • news, insights, opinions from the interior design and architecture community
  • coverage on latest projects, videos and new products updates
  • events and job listings.

Sign up now!
X

Sign up to the newsletter