DesignWall

  • feauturedimage
  • image2
  • image3
  • image4
  • image5

C House

October 24, 2013

The design of C House provides an orderly transition from public to private spaces, direct connection to private outdoor spaces and ample natural light at all times of the day.

The modestly sized C House is sandwiched between weatherboard cottages. In order to achieve a sense of volumetric grandeur and architectural delight that defies it’s compact size, the design departs from some normally rigid design principles in current residential architectural practice.

The design provides an orderly transition from public to private spaces, direct connection to private outdoor spaces and ample natural light at all times of the day. Yet, it breaks strongly with normal practice in it’s orientation and entry arrangement.

Rather than a north facing living room, the living space bunkers down between two tranquil courtyards with wide eaves.

DesignWall Practice

....

Leave a Reply

x
Sign up to Australian Design Review's Newsletter

Receive the latest:

  • news, insights, opinions from the interior design and architecture community
  • coverage on latest projects, videos and new products updates
  • events and job listings.

Sign up now!
X

Sign up to the newsletter