DesignWall

Camouflage

March 29, 2009

The design approach taken for the restoration and extension of Jubilee Oval Pavilion was guided by a respect for the site and the prominent position of Jubilee Pavilion on the eastern edge of the oval; to restore the pavilion to its former glory and retain existing historical fabric where possible. The changing rooms at the […]

The design approach taken for the restoration and extension of Jubilee Oval Pavilion was guided by a respect for the site and the prominent position of Jubilee Pavilion on the eastern edge of the oval; to restore the pavilion to its former glory and retain existing historical fabric where possible. The changing rooms at the rear of the pavilion have been extended and renewed in a way that clearly differentiates it from the original building and equips it with a contemporary
facility.

The design respects the visual prominence of the pavilion within the park, with the main and most visible part of the
building facing the oval to be retained as existing.

The addition to the rear provides greater amenity, with larger and modern changing facilities to accommodate various
user groups.

The addition to the rear of the pavilion appears as a garden element in the landscape. The analogy to a hedge as
the expression of the change rooms allows the pavilion to retain its prominence on the edge of the oval and within the
park.

*Project Team Members*
thierry lacoste
david stevenson,
kristina mikas,
felicity gill

Leave a Reply

x
Sign up to Australian Design Review's Newsletter

Receive the latest:

  • news, insights, opinions from the interior design and architecture community
  • coverage on latest projects, videos and new products updates
  • events and job listings.

Sign up now!
X

Sign up to the newsletter