• feauturedimage
  • image2
  • image3
  • image4
  • image5

Allen & Overy

July 19, 2013

An alternative take on the design of the legal workplace, this fitout by BVN Donovan Hill employs a tough, urban material palette and a central ‘street’ connecting the public and private zones of the firm.

The new Allen & Overy workspace is the first tailored Australian office for the global law firm.Located in 85 Castlereagh Street, Sydney, the 4500sqm fitout occupies 3 floors from level 23 to 25.

Emphasising the east to west axis of the building, the tenancy is split by a central ‘street’ with two steel interconnecting stairs, which allows for greater client integration. Clients are afforded access to meeting rooms, the staff library, teapoints and the staff cafe, all of which are position along the street, while also being able to visually connect with the law firm’s workspace. Offices addressing the ‘street’ are equipped with fritted glass and bronze anodized mesh screens to protect confidentiality, yet also enabling a certain level of transparency. This transparency enables greater client/lawyer relationships and allows the client a greater understanding of the firm.

Allen & Overy’s culture of a fresh and youthful law firm in Australia was a driving factor behind the material palette. Traditional corporate finishes were replaced by semi-industrial materials, with CFC sheet being utilised for wall, floor and ceiling finishes. Combined with the treated black steel used for the interconnecting stairs, this palette gives the overall fitout a understated quality.

Leave a Reply

Sign up to Australian Design Review's Newsletter

Receive the latest:

  • news, insights, opinions from the interior design and architecture community
  • coverage on latest projects, videos and new products updates
  • events and job listings.

Sign up now!

Sign up to the newsletter