DesignWall

Chatswood House

March 26, 2009

MCK’s core ideas, notions of journey, spatial experience, ambiguous space and interior/exterior transition, are all present in the Chatswood House. Supplementary considerations were aspect and orientation, maximal interior solar access and the budgetary and site area constraints. The proposal addresses the steep rise from the rear of the existing house up to the laneway by […]

MCK’s core ideas, notions of journey, spatial experience, ambiguous space and interior/exterior transition, are all present in the Chatswood House. Supplementary considerations were aspect and orientation, maximal interior solar access and the budgetary and site area constraints. The proposal addresses the steep rise from the rear of the existing house up to the laneway by stepping the plan at the point of junction between old and new, both reinforcing the change and rendering its appearance more effortless. The main living space opens onto a central lawn area sandwiched between the addition and the rear pavilion forming a courtyard space that interacts with both.

Leave a Reply

x
Sign up to Australian Design Review's Newsletter

Receive the latest:

  • news, insights, opinions from the interior design and architecture community
  • coverage on latest projects, videos and new products updates
  • events and job listings.

Sign up now!
X

Sign up to the newsletter