DesignWall

  • feauturedimage
  • image2
  • image3
  • image4
  • image5

Chi Chi

February 22, 2013

Matt Woods takes a chic yet lighthearted approach to the design of this restaurant in Sydney’s Canley Heights.

A tongue-in-cheek neon sign greets diners at the entrance to Chi Chi, setting the tone for Matt Woods Design’s chic yet lighthearted design approach at this Canley Heights restaurant in Sydney.

The site’s existing interior architecture – brick walls, steel trusses, concrete floors and timber ceilings – has been left to expose the building’s industrial heritage, and is juxtaposed with a floor-to-ceiling Manga-style graphic (designed by SPECIAL) running the entire length of the dining room. The steel trusses have been illuminated with strategically placed LED strips, and the render over the existing brick wall is peeled back at a 45-degree angle to create a series of silhouetted peaks.

The open plan kitchen and bar are stylishly framed with angular hoods of wire, glass and steel, while giant magenta fusuma screens and bursts of eggplant and yellow in the joinery and furnishings inject a playful tone into the space.

Leave a Reply

x
Sign up to Australian Design Review's Newsletter

Receive the latest:

  • news, insights, opinions from the interior design and architecture community
  • coverage on latest projects, videos and new products updates
  • events and job listings.

Sign up now!
X

Sign up to the newsletter