DesignWall

Mansfield Appleton Residence

March 26, 2009

The challenge of the project was to create a contemporary living space within a 50s style, 80sqm apartment for a couple, while also providing a place to sleep and study part-time for their teenage children and respective partners. The focus centered on flexibility and economy of space while maintaining a free-flowing, light-filled interior that takes […]

The challenge of the project was to create a contemporary living space within a 50s style, 80sqm apartment for a couple, while also providing a place to sleep and study part-time for their teenage children and respective partners. The focus centered on flexibility and economy of space while maintaining a free-flowing, light-filled interior that takes advantage of views to the north and east. The building’s grid prescribes a rhythm of three rooms of equal size along the eastern wall with the northern most room opening into the kitchen, dining and entry to form the living space.

DesignWall Practice

....

Leave a Reply

x
Sign up to Australian Design Review's Newsletter

Receive the latest:

  • news, insights, opinions from the interior design and architecture community
  • coverage on latest projects, videos and new products updates
  • events and job listings.

Sign up now!
X

Sign up to the newsletter