DesignWall

  • feauturedimage
  • image2
  • image3
  • image4
  • image5

Oxigen office

September 20, 2012

Woods Bagot and Oxigen collaborate to produce a crafted and considered workplace that fosters creativity within the office, and forges connections with the street outside.

The new workplace for landscape architects/urban design practice Oxigen in Adelaide is the product of an open collaboration between the client (Oxigen), the interior designer (Woods Bagot), the designer maker and the builder.

The project presented an opportunity to re-engineer traditional notions of the workplace, and re-examine how creativity and efficiency might be improved by a good working environment. Crafted and considered, this new workplace should foster creativity and production, and offer a good environment both professionally and socially.

Interior planning has been organised to connect the work area with the street to the front and a new courtyard to the rear. The traditional boardroom is here a transitional space between interior and exterior, while the bike racks beside the entry serve as an unofficial ‘in-out’ staff notice board.

A material palette of textured, honest materials includes solid timbers, robust industrial sheeting and sculptural corten elements. Custom-built timber benches replace traditional commercial workstations, providing an uncluttered open working environment. The studio accommodates a number of alternative work areas: open lounges, team tables and a separate studio space on the upper level.

Leave a Reply

x
Keep up-to-date with our bi-weekly newsletter

You’ll get

  • News, insights and features from the interior design and architecture community
  • Coverage on the latest projects, products and people
  • Events and job updates

Join now!
X

Sign up to the newsletter