DesignWall

  • feauturedimage
  • image2
  • image3
  • image4
  • image5

The Corner House

February 17, 2011

A neglected Victorian building in Bondi is given a contemporary rustic fitout, with polished concrete, steel surfaces and salvaged timbers.

This two-storey Victorian building has been neglected for many years, with most of the original fabric of the building replaced with unsympathetic refurbishment. The brief was for a ‘contemporary rustic’ environment, and the space now has a handcrafted feel, with materials that complement and balance one another.

Built around five rooms, each with a different function, ambience and material palette, the fitout still maintains a sense of continuity. Off-form polished concrete, rustic steel and salvaged timbers sourced from an old bridge transform the rooms and emphasise their contemporary qualities. Mixing orders and vocabularies forces a new understanding of an old space, and the result is a building that has gained an entirely new identity.

*Team* Designer: Sergio Melo e Azevedo

Leave a Reply

x
Keep up-to-date with our bi-weekly newsletter

You’ll get

  • News, insights and features from the interior design and architecture community
  • Coverage on the latest projects, products and people
  • Events and job updates

Join now!
X

Sign up to the newsletter