• feauturedimage
  • image2
  • image3
  • image4
  • image5

Architecture: Mt Duneed Courtyard Additions

January 11, 2011

FUNKarchitects introduce a light-filled pavilion to an existing house on the Victorian Surf Coast.

The brief for this project required the addition of a bedroom and study wing to an existing small house in the Surf Coast countryside.

The architectural intervention centred on the creation of a new pavilion around a central courtyard. This intervention redefined the entry to the house and created a sheltered sun trap, while allowing solar access to the new pavilion. The roof form for the existing house is echoed in a series of manipulations of Colorbond, plywood and glazing. The house forms a gallery for the clients’ collection of artwork and sculpture from the Asian region. The house was designed on a tight budget, with the courtyard comprising a free space created by the addition of the new pavilion.

*Team* Architect: Jeremy J Ham; Designer: Peter Rosenberg

Leave a Reply

Sign up to Australian Design Review's Newsletter

Receive the latest:

  • news, insights, opinions from the interior design and architecture community
  • coverage on latest projects, videos and new products updates
  • events and job listings.

Sign up now!

Sign up to the newsletter