DesignWall

  • feauturedimage
  • image2
  • image3
  • image4
  • image5

Architecture: Courtyard House

October 8, 2010

An alteration exposes an existing house to surrounding landscape and views, in a project by Shahe Simonian and Michael MacCormick.

The existing 1950s almost-modernist house perched above the reserve inspired an alteration that opens the house to the landscape. Facing north, this design tempers the environment while retaining the spectacular views to Seaforth beyond. The house captures the view, shelters the pool and gathers the landscape in a series of terraces.

Team Shahe Simonian, Michael MacCormick, Jarad Grice

Leave a Reply

x
Sign up to Australian Design Review's Newsletter

Receive the latest:

  • news, insights, opinions from the interior design and architecture community
  • coverage on latest projects, videos and new products updates
  • events and job listings.

Sign up now!
X

Sign up to the newsletter