• feauturedimage
  • image2
  • image3
  • image4
  • image5

Un-built: Ivanhoe House

August 6, 2010

a small yet ambitious extension design by Groove Architecture, featuring a sinuous glazed wall.

This alteration and addition is modest in size but ambitious in program. A transformation of the interior restores the dignity and curtilage of the old structure, while a contemporary extension with ideal orientation provides a cohesive and surprising new wing for the living area and main bedroom. A sinuous glazed wall adds spatial tension to the traditional response to a pavilion extension.

Originally, the client thought a first floor addition may be required. Careful investigation revealed that a single level solution was far superior because of its efficiency, connection to landscape, ease of living and reduced cost.

*Team* Architect: Adrian Bonomi

Leave a Reply

Sign up to Australian Design Review's Newsletter

Receive the latest:

  • news, insights, opinions from the interior design and architecture community
  • coverage on latest projects, videos and new products updates
  • events and job listings.

Sign up now!

Sign up to the newsletter