• feauturedimage
  • image2
  • image3
  • image4
  • image5

Interior Design: Pony Neutral Bay

November 3, 2011

A fluid, curving timber ceiling creates a sculptural centrepiece for this Sydney dining venue, designed by Matt Darwon.

This new hospitality venue in Neutral Bay features clean, flowing lines with timbers and stained woods, banquettes and a cosy and intimate atmosphere. The design features a linear, rational and functional floor plan that incorporates four main areas: a bar, a dining area, a private dining room and the kitchen. The restaurant facade provides the passer-by with a patchwork of images, or snippets of what exists beyond the entrance.

A free-form curved ceiling lined with timber unites each of the four interior spaces, and serves as a fluid contrast to the linear spatial arrangement. This extraordinary ceiling installation, made from five kilometres of timber slats, undulates across the space to create a sensual, moody and inviting interior. The emphasis of the design is a simple, clean yet aesthetically charming space that is functionally specific and resolved for both staff and customers.

Team Matt Darwon and Annie Snell Design

Leave a Reply

Sign up to Australian Design Review's Newsletter

Receive the latest:

  • news, insights, opinions from the interior design and architecture community
  • coverage on latest projects, videos and new products updates
  • events and job listings.

Sign up now!

Sign up to the newsletter