DesignWall

  • feauturedimage
  • image2
  • image3
  • image4
  • image5

Architecture: Red Hill House

March 10, 2010

Owen and Vokes’ alterations and additions to a 1930s timber cottage is sensitive to the inner-city location, with a small footprint and edited views over Brisbane’s CBD.

This project involved alterations and additions to a 1930s timber cottage in Queensland. Most of the new work is located under the original cottage, minimising the footprint and therefore the neighbourhood impact on a steep inner-city site.

Views towards Brisbane’s CBD are to the east, so the new walls are carefully considered to manage morning heat loads and glare whilst providing the appropriate outlook. Views are edited to stitch the interior with the inner-suburban landscape and views of the CBD beyond.

*Team* Architects: Paul Owen and David Twohill

Leave a Reply

x
Sign up to Australian Design Review's Newsletter

Receive the latest:

  • news, insights, opinions from the interior design and architecture community
  • coverage on latest projects, videos and new products updates
  • events and job listings.

Sign up now!
X

Sign up to the newsletter