DesignWall

Architecture: Kingston House

February 19, 2010

A sequence of voids at the centre of Room11′s Kingston House open the building up to sunlight and trees, connecting the house to the surrounding landscape.

A place of calm and repose. An opposite to the clients’ busy lifestyle. A place of rest. Strong connections are drawn with both the immediate and the distant landscape. Voids are sliced through the building to allow for sunlight and trees. Trees act as a seasonal body clock, altering the hue of the building as leaves change from green to red to white blossoms. The voids connect the building to the rock shelf, the trees, the immediate, allowing these elements to permeate the living and sleeping areas.

*Team* Architects: Aaron Roberts, Thomas Bailey

Leave a Reply

x
Keep up-to-date with our bi-weekly newsletter

You’ll get

  • News, insights and features from the interior design and architecture community
  • Coverage on the latest projects, products and people
  • Events and job updates

Join now!
X

Sign up to the newsletter