DesignWall

Architecture: McSweeney Residence

February 5, 2010

A family retreat from A Workshop that provides shelter from harsh weather conditions, and open views of the surrounding landscape.

This beach residence, competed in 2005, is located on the south coast of Western Australia, on a wonderful Banksia forest block 1km away from Injidup Beach. The building turns its back on the harsh western weather, creating a sheltered courtyard, with each of the spaces of the house opening onto it. The house, a retreat for family and friends, is positioned to maximise views of the Banksia forest from the upper and lower levels. Like A Workshop’s Lost Highway House, the circulation between living and sleeping spaces is exterior to the property, with the courtyard acting as the main focus of the living area.

Leave a Reply

x
Sign up to Australian Design Review's Newsletter

Receive the latest:

  • news, insights, opinions from the interior design and architecture community
  • coverage on latest projects, videos and new products updates
  • events and job listings.

Sign up now!
X

Sign up to the newsletter