Architecture: The Meeting Place

January 25, 2010

Part of the Laneways: By George! Hidden Networks series, this Sydney installation is part sculpture and part social experiment.

The Meeting Place is part architectural installation/sculpture and part social experiment. It is a playful installation which encourages participation and interaction, whilst heightening the experience of moving through the urban space of Little Hunter Street.

The concept was to create a space within the existing the laneway, by creating two 4 metre-high curtain walls of elasticated fabric. The material has an opacity to it, allowing the viewer to see through the fabric, and when lit at night the project becomes a canvas, revealing the shapes of people moving through the space.

People have to negotiate their way through the laneway by communication and contact with other people moving in the opposite direction.

This social aspect of watching, communicating and negotiating with people will increase positive human contact with a sense of play.

The installation was set up in October 2009, and remains in place until the end of January 2010.

DesignWall Practice


Leave a Reply

Sign up to Australian Design Review's Newsletter

Receive the latest:

  • news, insights, opinions from the interior design and architecture community
  • coverage on latest projects, videos and new products updates
  • events and job listings.

Sign up now!

Sign up to the newsletter