Un-built: Aerial

January 12, 2010

Wood Marsh’s sinuous, sculpted residential development for Melbourne’s Camberwell Junction.

The Aerial residential project at Camberwell Junction in Melbourne, designed by Wood Marsh, will incorporate luxury apartments, boutique retail spaces and a licensed restaurant.

The sinuous, sculpted structure includes podium and apartment elements, each with different functions. The buildings have no front, rear, or side, presenting a consistent level of finish when viewed from any direction.

At podium level, the building has an undulating, ribbon-like timber screen designed to reassert the prominence of the former bank building and provide a visual link between the church and the bank.

The two glass towers above will be home to 144 apartments and penthouses, and will sit behind the heritage-listed English, Scottish and Australian Bank building – which will be transformed as part of the scheme into an 80-seat restaurant. The towers each have subtle variations in form, colour and detail. Extended mullions are used for screening and altering the façade depth of the different apartment buildings.

Aerial was formally launched in November 2009 by developer FKP. The project is due for completion in July 2012.

  • Priya Mohandoss April 4th, 2010 5:06 am

    What arcitectual information do you have on Aerial apartments in Camberwell ?

  • anna April 6th, 2010 2:09 am

    Wood Marsh have some info on their website and there are lots more images on the site for the development itself:

Leave a Reply

Sign up to Australian Design Review's Newsletter

Receive the latest:

  • news, insights, opinions from the interior design and architecture community
  • coverage on latest projects, videos and new products updates
  • events and job listings.

Sign up now!

Sign up to the newsletter